Δραστηριότητες στην Ύπαιθρο

Το πλούσιο και πολυποίκιλο ανάγλυφο της Παρνασσίδας, δίνει απεριόριστες δυνατότητες για δράση, σε όσους είναι ή αισθάνονται ακόμη παιδιά! Μπορείτε να ποδηλατήσετε, στους δασικούς δρόμους του Καλλιδρόμου και του Παρνασσού, ξεκινώντας με το ποδήλατό σας από τον Ξενώνα Κυριακή και, διαλέγοντας διαδρομές με διαφορετικές αποστάσεις και δυσκολίες.
Μπορείτε να κάνετε ιππασία, σε οργανωμένη μονάδα στον κάμπο της Αμφίκλειας, μόλις 10 λεπτά από τον Ξενώνα με το αυτοκίνητό σας και να περιηγηθείτε πλάι στο ποτάμι και πάνω στις πλαγιές του Καλλιδρόμου.
Μπορείτε να επισκεφθείτε ή και να κατεβείτε (αν μας το ζητήσετε θα το οργανώσουμε για εσάς!) μέσα σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σπήλαια της κεντρικής Ελλάδας: Το ιστορικό Κωρύκειο Ανδρο, το μυστήριο Επτάστομο, το πανέμορφο και θαυμαστό σπήλαιο του Πολυδρόσσου, ή εκείνο της Μαριολάτας, κ.ά., όλα σε απόσταση το πολύ 40 λεπτών από τον Ξενώνα!
Μπορείτε να γίνετε ακόμα πιο τολμηροί και να επιχειρήσετε, με τους έμπειρους Οδηγούς Βουνού που συνεργάζονται μαζί μας, να κατεβείτε το φαράγγι του Ασωπού ή και αυτό της Βαρσάμως, πανέμορφες και σπάνιες για τα ελληνικά δεδομένα διαδρομές! (Θα χρειασθείτε βασικό εξοπλισμό, οπότε ρωτήστε μας!)

Μπορείτε ακόμα και να πετάξετε, με τους εκπαιδευτές της Αερολέσχης Αμφίκλειας Παρνασσού, τις μέρες που ο καιρός το επιτρέπει και να απολαύσετε το μοναδικό θέαμα της Ελλάδας από… ψηλά, με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή με αετό!
Αν σας γοητεύει ο βράχος, υπάρχει τεράστιο πεδίο για σας, τόσο στον Παρνασσό όσο και στα γειτονικά βουνά: Ενα από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα αναρριχητικά πεδία, η ορθοπλαγιά της Γκιώνας, είναι στη διάθεσή σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές ενδιαφέρουσες διαδρομές έχουν ανοιχθεί και στον Παρνασσό, τα τελευταία χρόνια. Για τους έμπειρους, δεδομένο, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί, εύκολο: Μπορούμε να κανονίσουμε για εσάς να ξεκινήσετε την επαφή σας με τον βράχο με πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας Ορειβασίας, με έδρα τον Ξενώνα μας!

Για τους τυχερούς, τέλος, όταν ο Κηφισσός την Ανοιξη ανεβάζει σημαντικά τη στάθμη του, μπορείτε να κανονίσετε μαζί μας, να κάνετε την σπάνια κατάβασή του, μέσα από πανέμορφες λίμνες, φραγματάκια και φαράγγια, με μια βάρκα του ράφτινγκ ή άλλα φουσκωτά μέσα. (Αν είστε καγιάκερ, θα σας πληροφορήσουμε από πρώτο χέρι για την κατάσταση του ποταμιού, έχουμε και στο χωριό μας όμοιούς σας!)
Ούτως ή άλλως, μια βουτιά στο ποτάμι γίνεται και από την όχθη, για όποιους αγαπούν το πικ-νικ και την ηλιοθεραπεία στην ακροποταμιά! (Το πολύ 15 λεπτά με το αυτοκίνητό σας ή 35 λεπτά με το ποδήλατό σας!)

Share This Story!